+36 20 3 243 738 / zsannamuhely@t-online.hu

    C.M Bakerről a virágtűndérek megalkotójáról

    Az eredeti virág tündérek gyűjteménye, a varázslatos Flower Fairies Cicely Mary Barker számos könyvéből származó eredeti rajzok licencelt példányai.
    Cicely Mary Barker 1895-ben Croydonban, London d
    éli részén született, és gyermekeként kezdett rajzolni. Rossz egészségi állapota miatt otthon tanították és önmagát képezve megtanult festeni. Apja, aki szintén művész volt, támogatta és népszerűsítette tehetségét. A nővére óvodai növendékei inspirálták a Flower Fairies rajzokat, amelyek varázsa összhangba hozta őket az erdőből és a mezőből származó növényekkel. A varázslatos képeket mindenütt csodálták a természetessége miatt. Cicely úgy választotta meg gyerek modelljeit, hogy karakterük pontosan megfeleljen a növénynek, csodálatos egységet teremtve a virágok, a gyermekek és az elfek között. Az első C.M.Barker virágtündérekről szóló tavaszi könyve 1923-ban jelent meg. A jelentős siker további ötletekre ihlette,  Cicely 25 évvel később elkészítette a Flower Fairies könyvek egész sorozatát. Cicely Mary Barker 1973-ban Sussexben, Angliában halt meg.
    Ma az eredeti Flower Fairies ™ jobban ismert, mint valaha, és örömet okoz minden generáció számára. A Fiebiger Floristik virágtündérjei 1996 óta a Flower Fairies ™ engedélyesek.